dezvoltat în parteneriat cu 

Începerea unei afaceri nu este o misiune ușoară pentru nimeni. Dacă ai ideea, nu ai banii; dacă ai banii, nu ai know how-ul necesar pentru a fi un bun administrator; dacă ai toate cunoștințele necesare, cu siguranță este vorba despre o nișă în care îți va fi dificil să găsești angajații de care ai nevoie.

Indiferent de dificultățile pe care le întâmpini, renunțarea nu este o opțiune. Și pentru că știm că există resurse care ți-ar putea face viața de antreprenor începător mai ușoară, am alcătuit o listă a celor mai importante 3 astfel de soluții:

1. Platformele de crowdfunding

Dacă ideea ta este una inedită, care nu a mai fost pusă în practică anterior sau cel puțin nu a fost pusă în practică în România, dacă e bazată pe o descoperire sau pe o invenție sau dacă e suficient de amuzantă, ar putea obține o primă finanțare de pe o platformă de crowdfunding precum Kickstarter sau Indiegogo. Pentru a consulta lista celor mai cool astfel de platforme unde utilizatorii donează în vederea finanțării noilor proiecte, Floship a pregătit un top pe care îl poți vedea aici.

2. Creditorii orientați către afacerile mici

Pentru ca o afacere să devină mare, are nevoie de investiții mai mici sau mai mari. Însă cele mai multe instituții bancare se tem să acorde împrumuturi start up-urilor sau le oferă în condiții de creditare destul de dezavantajoase. Nu este însă și cazul BT Mic, campania prin care Banca Transilvania își arată susținerea față de afacerile mici, printr-o ofertă de credite pentru marfa și activitatea de zi cu zi, pentru o mașină nouă sau pentru un utilaj, unde este cazul, dar și credite cu destinație mixtă. Astfel, după doar 3 luni de activitate, firma ta poate beneficia de un credit fără avans, flexibil în privința garanțiilor și rambursabil pe o perioadă de până la 7 ani.

3. Asociațiile și cluburile pentru afaceri

În anumite situații vei folosi doar cunoștințele celor care au pus bazele unor afaceri similare cu a ta și au reușit s-o ducă pe calea succesului, în altele vei afla noutățile domeniului în care activează afacerea ta, iar în altele te vei putea înscrie în programe de dezvoltare. De la consultanță din partea specialiștilor, la finanțări, vei avea o mulțime de beneficii odată cu apartenența la o astfel de asociație. Asociația de Dezvoltare în Afaceri și Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC) sunt doar două dintre posibilitățile de afiliere pe care le ai în țară, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să te limitezi teritorial.

Indiferent care ar fi provocările de care te lovești la început de drum, modernitatea îți oferă soluții care se pliază perfect pe nevoile tale. Trebuie doar să îți definești clar problema și să știi ce îți dorești să realizezi prin afacerea ta.

Sursă foto: Shutterstock

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*