Ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile de iarnă, iar unul dintre subiectele de maximă prioritate îl reprezintă alegerea cadourilor de Crăciun. Pentru acei prieteni sau pentru persoanele dragi împătimite de noile tehnologii, alegerea unui cadou potrivit se poate dovedi mai degrabă o corvoadă, decât o plăcere, mai ales dacă nu ești genul de persoană la curent cu noile trenduri din acest domeniu extrem de dinamic.

Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit în cele ce urmează o listă cu 11 produse specifice, ordonate crescător în funcție de preț, care să te inspire și să te scoată din impas. Au fost selectate cu atenție din diverse zone de interes și sunt de un real folos persoanelor care lucrează cu tehnologia sau se relaxează în acest mod:

Acumulator extern
Ochelari VR
Becuri inteligente
Asistent personal inteligent
Mini-sobă pentru camping
Căști wireless
Cameră video auto
Consolă de jocuri video
Smart-watch
Dronă
Cameră video de acțiune

Power bank TP-Link TL-PB10400, 10400 mAH – baterie externă

image1

Vândut de eMAG, cu 109,99 lei

Cui i se potrivește: Celor care au un smartphone, o tabletă sau o boxă wireless a cărei baterie nu face față de dimineața până seara.

De ce ne place: Deși un pic mai scump decât altele asemănătoare, acest powerbank are capacitatea de a încărca simultan două dispozitive, iar unul din porturile de încărcare este de tipul Fast Charging, cu o ieșire de 2.1 A. Acumulatorul are o capacitate de 10.400 miliamperi și nu trebuie pornit pentru încărcare  odată ce ai conectat telefonul, începe singur să încarce.

Bine de știut: Deși deosebit de util în vacanțe sau când călătorești mult fără a avea acces la o priză, ține cont că powerbankurile de capacitate mare nu sunt permise în avion! De regulă, limita superioară este undeva la 18.000 miliamperi.

Google Daydream – ochelari pentru realitatea virtuală

image7

Pe itgalaxy.ro, la 336,99 lei

Cui se potrivesc: Posesorilor de Android care vor să experimenteze realitatea virtuală.

De ce ne plac: Sunt o opțiune relativ accesibilă din punct de vedere financiar de a introduce pe cineva în universul realității virtuale și, fără îndoială, cea mai confortabilă, atât ca instalare, cât și ca greutate și dimensiuni. Și din punct de vedere estetic sunt atractivi, depășind granița clasicului plastic negru cu un material textil plăcut, disponibil în mai multe culori.

Bine de știut: Doar anumite smartphone-uri sunt compatibile cu această tehnologie (platforma de VR Daydream, a celor de la Google), dar numărul lor este în continuă creștere. Verifică, înainte de achiziționare, lista telefoanelor compatibile.

Philips HUE Starter Kit – sistemul tău personal de iluminat

image11

Vezi produsul pe philips.ro, prețuri începând de la 366,46 lei

Cui i se potrivește: Celor care vor să își lumineze casa într-un mod inteligent.

De ce ne place: Un sistem personal de iluminat, fără fire, care îți permite să controlezi lumina ușor (de pe smartphone sau tabletă) și să creezi ambianța potrivită pentru orice moment, cu ajutorul luminilor albe sau colorate. Controlezi iluminatul din casa ta, chiar dacă ești acasă sau ai plecat în vacanță.

Bine de știut: Odată instalat kitul de bază, poți adăuga până la 50 de becuri, corpuri de iluminat sau accesorii.

Google Home Mini – asistent personal inteligent cu control voce

image10

Disponibil pe f64.ro, la 399,89 lei

Cui i se potrivește: Oricui își dorește un asistent personal atotștiutor, disponibil 24 de ore din 24, care răspunde prompt la orice comandă vocală.

De ce ne place: Este un dispozitiv compact și multifuncțional, pe care îl poți folosi în diverse situații  de la a asculta muzică, la a-ți furniza știri, prognoza meteo sau remindere pentru întâlnirile programate.

Bine de știut: Pentru instalare, trebuie să cuplezi boxa la priză și să o conectezi la smartphone-ul tău, prin intermediul aplicației Google Home. Apoi trebuie doar să spui “OK, Google” și să întrebi orice dorești.

BioLite CampStove 2 – mini-sobă pe lemne pentru camping

image2

Pe mxshop.ro, la 594,15 lei

Cui i se potrivește: Pasionaților de tehnologie, totodată iubitori de drumeții, care vor să-și păstreze gadgeturile încărcate atunci când sunt în camping.

De ce ne place: BioLite CampStove este un cuptor portabil util în drumeții. Pe lângă funcția de preparare a mâncării, puteți folosi acest device pentru a încărca și telefoanele sau alte gadget-uri în timp ce gătiți. Este, totodată, un dispozitiv eco-friendly, întrucât foloseşte drept combustibil bucăţi de crenguţe uscate, în loc de clasicul gaz pe bază de petrol.

Bine de știut: CampStove nu este doar pentru camping – este foarte util și când rămâneți fără curent, în condiții de furtună sau alte intemperii.

AKG Y50BT by Harman – căști on ear Wireless cu Bluetooth

image12

De la Harman Audio România, 798 lei

Cui i se potrivesc: Celor care circulă mult cu mijloacele de transport în comun, în drumul spre/de la serviciu, sau celor care lucrează într-un birou de tip open-space și au nevoie să se deconecteze de zgomotul de fundal deranjant.

De ce ne place: Când vine vorba despre sunet de înaltă calitate, produsele semnate Harman sunt un etalon al industriei, cu accent pe calitate, sunet și materialele folosite. AKG Y50BT sunt o pereche excelentă de căști, cu un finisaj fin, glossy, care atestă că ai în față un produs de lux. Portabilitatea este cuvântul-cheie, grație designului care vă permite să le pliați aproape total, astfel încât să le transportați cu ușurință în husa lor sau într-un buzunar încăpător.

Bine de știut: Pernele din piele pentru ureche se așază ferm, blocând fizic zgomotul extern, încălzindu-se însă puțin în cazul în care folosiți căștile pe o perioadă mai lungă de timp.

Vico Marcus 4 EZ – cameră video auto

image3

Pe camerevideoauto.ro, la 950 de lei

Cui i se potrivește: Șoferilor vigilenți, pentru un plus de protecție la drum, sau celor care călătoresc des și își doresc să înregistreze trasee sau peisaje (pe post de action camera).

De ce ne place: Este prima cameră de bord care înregistrează în formatul 21:9 (2560 x 1080), oferind astfel un unghi de vizualizare mai larg pe orizontală. Alte puncte forte ale sale sunt, printre altele, adaptorul de tip quick mount (care permite instalarea și dezinstalarea rapidă a camerei), lentila wide de 160º care permite înregistrarea obiectelor aflate în imediata apropiere (foarte utilă în cazul în care se întâmplă un eveniment în lateral față), senzorul de imagine de 4 megapixeli care asigură o imagine impecabilă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, totul în format full HD.

Bine de știut: Dacă în România legislația permite în acest moment utilizarea camerelor de bord, în alte țări europene, precum Austria și Luxemburg, utilizarea unei camere video auto este ilegală.

Nintendo Switch – consolă de jocuri video

image9

Pe mediagames.ro, la 1.349 lei

Cui i se potrivește: Tuturor iubitorilor de jocuri Nintendo.

De ce ne place: Pentru că, pe lângă experiența unor senzații tari în singleplayer și multiplayer la tine acasă, această consolă îți oferă posibilitatea de a juca game-urile favorite oricând, oriunde și cu cine dorești. Un sistem de gaming unic, 3 în 1, la performanța căruia se alătură acum factorul de mobilitate.

Bine de știut: Alege o baterie portabilă adecvată și prelungește autonomia consolei pentru o zi întreagă (sau chiar mai mult) de distracție fără limite.

Apple Watch Series 3 – cel mai avansat ceas sport

image6

Vezi modelele la reprezentanța Apple din România, prețuri de la 1.671 lei

Cui i se potrivește: Împătimiților Apple aflați în căutarea unui dispozitiv portabil orientat spre latura sportivă, care să îndeplinească, totodată, funcțiile de bază ale unui iPhone.

De ce ne place: Pentru că se deosebește de celelalte dispozitive portabile prin esteticele și complementarele sale brățări interschimbabile. În plus, sistemul de operare watchOS n-a fost nicicând atât de inteligent și de bine raționalizat pentru interacțiunea dintre degete și micul ecran al ceasului. Dacă ai așteptat acel produs Apple care să beneficieze de funcțiile de bază precum trimiterea de mesaje text, verificarea căsuței de e-mail și efectuarea de apeluri vocale – fără a ne referi la un iPhone –, atunci acesta este, în sfârșit!

Bine de știut: S-ar putea să-ți dorești și un set de căști Bluetooth pentru apelurile vocale și vei scurta considerabil durata de viață a bateriei dacă îl vei folosi pentru mai mult de câteva apeluri zilnice de câteva minute fiecare.

DJI Spark – minidronă

image8

Disponibilă pe gnex.ro, la prețul de 2.190 lei

Cui i se potrivește: Copilului din orice bărbat sau, la modul serios, pasionaților de fotografie care vor să descopere tainele domeniului foto-video la înălțime.

De ce ne place: Această minidronă înglobează tehnologiile DJI, permițând captarea momentului preferat de fiecare dată când te simți inspirat. Cu opțiunile inteligente de control al zborului, un gimbal mecanic pe două axe și o cameră de 12MP, aceasta te provoacă să-ți depășești limita de creativitate, fiind capabilă să fotografieze doar cu ajutorul gesturilor (fără a fi nevoie de radiocomandă sau de smartphone).

Bine de știut: Drona Spark nu poate filma video-uri 4K (spre deosebire de alte modele mai performante, dar și mai costisitoare).

GoPro HERO6 Black – cameră video de acțiune

GoPro HERO6 Black

Disponibilă pe badabum.ro, la 2.440,12 lei

Cui se potrivește: Iubitorilor de adrenalină, care vor să surprindă toată acțiunea hands-free.

De ce ne place: Este o cameră de acțiune de ultimă generație, care oferă flexibilitatea GoPro într-un corp compact și rezistent, astfel încât nu aveți motive de îngrijorare dacă o veți scăpa accidental din mână. Rezistă chiar și în apă, până la o adâncime de 10 metri. Se montează pe echipamentul preferat (cască, ghidon, ochelari de scubadiving etc.) și se declanșează prin comenzi vocale simple.

Bine de știut: Imortalizează momentul și lasă cea mai nouă aplicație de mobil să îl transforme automat într-un super-video.

Prin urmare, tehnologia nu se limitează doar la telefoane smart și laptopuri sau tablete performante, ci cuprinde și dispozitive mai mici dar, totodată, foarte utile. Acest „mini-ghid” al cadourilor hi-tech se va dovedi de un real folos celor care sunt în pană de idei în privința cadourilor de Crăciun. Lăsați-vă inspirați și surprindeți-i pe cei dragi cu un dar care să se potrivească stilului lor de viață sau activităților preferate.

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*