Se spune că toamna se numără bobocii, dar adevărul este că se numără și oportunitățile, cel puțin în anumite zone ale țării și în anumite domenii.

Punctual, este vorba despre șansele pe care le au în această toamnă startup-urile transilvănene. Dacă te afli la început de drum în domeniul business și ești în căutare de modalități pentru a te informa, pentru a testa piețe și reacții, dar și în curs de formare a unei rețele puternice de contacte care pot contribui, în diferite feluri, la succesul businessului tău, trebuie să știi că Transylvania Awards este locul și timpul în care trebuie să fii prezent.

Când, unde, cum, cine?

Evenimentul aflat la prima ediție se va desfășura în perioada 6-7 septembrie 2018 la Alba Iulia și se adresează în principal dezvoltării afacerilor din zona Transilvaniei și încurajării startup-urilor prin diverse metode. De la posibilitatea participării la workshopuri care îi vor ajuta pe viitorii manageri să își definească mai bine ideile, publicul și strategia, la sesiunile 1:1 organizate între reprezentanții startup-urilor și potențialii investitori.

Poți participa dacă ai o firmă înființată în ultimele 36 de luni calendaristice, dar și dacă ai o idee și un plan de afaceri bine pus la punct, pentru care cauți finanțare. De altfel, organizatorii încurajează prin acest program demararea proiectelor noi și totodată creșterea competivității în rândul întreprinderilor mici și mijlocii de origine transilvăneană.

În ceea ce privește înscrierea, ai timp până pe 5 august să completezi formularul de pe site-ul oficial al evenimentului, în secțiunea dedicată startup-urilor. Termenul limită s-ar putea prelungi, conform informațiilor primite de la organizatori, până în data de 10 august, însă e mai sigur să respecți deadline-ul inițial dacă vrei să participi; de altfel, orice informații suplimentare vor fi comunicate de către organizatori pe platforma programului, așadar urmărește-o pentru a afla primul noutățile.

Din lista celor înscriși, vor fi selectate 25 de startup-uri care vor avea ocazia să își pitchuiască ideile în fața celor 75 de invitați selectați din rândul întreprinzătorilor, al finanțatorilor și al acceleratoarelor. Trebuie să recunoști că e o șansă unică, mai ales că și competiția, în sine, este una nișată geografic.

Iată de ce vei avea parte, ca reprezentant al unui startup din Transilvania, dacă vei primi un răspuns afirmativ privind participarea, în data de 11 august:

Să înveți de la cei mai buni și de la cei care au parcurs toate etapele

În cadrul prezentărilor, vei avea ocazia să asculți conducătorii unor companii de succes care au fost, cândva, la fel de începători ca tine. Speakerii din România, dar și din alte țări îți vor povesti despre traiectoria lor în domeniul business și îți vor furniza informații utile și exemple demne de urmat.

Să adresezi întrebările care contează

Dacă sesiunile de prezentare nu vor acoperi toate curiozitățile tale, programul unic Angel al hubului de afaceri o va face. În timpul sesiunilor panel, vei avea ocazia să întrebi punctual ce te interesează și să primești răspunsuri de la investitori și reprezentanții acceleratoarelor de business.

Să îți prezinți ideile unui public interesat

Cele 25 de startup-uri selectate de către organizatori în baza criteriilor de jurizare vor avea șansa să își prezinte ideile în fața cui contează și cui poate contribui la demararea și succesul proiectelor lor.

Șă îți mărești rețeaua de contacte cu oameni valoroși din domeniul afacerilor

Sesiunile de networking nu sunt de neglijat la niciun eveniment de acest gen. Indiferent dacă ideea ta va fi sau nu premiată în cadrul Startups in Transylvania, vei avea ocazia să cunoști reprezentanți ai unor companii importante pentru antreprenoriatul din zona Transilvaniei.

Să atragi investitori

Pentru că sesiunile 1:1 sunt importante atunci când vrei să vinzi o idee și să obții finanțări pentru proiectele tale, vei avea ocazia să discuți direct cu investitorii interesați și să afli mai multe de la ei privind politicile de finanțare, respectiv eligibilitatea startup-ului tău.

Să te faci cunoscut și să fii premiat

Organizatorii și-au asumat rolul de a premia cele mai promițătoare startup-uri din regiune și de a le atrage astfel popularitate și posibile publicuri sau finanțări. Nu doar că vei fi pus față în față cu cei care îți pot ajuta financiar afacerea, dar vei avea ocazia și de a câștiga notorietate în urma decernării premiilor speciale din cadrul Transylvania Awards 2018.

Dacă ai o idee sau un plan de afaceri, este important să nu ratezi nicio ocazie de a le testa, de a le promova și de a găsi colaboratorii compatibili care te pot propulsa în piața business. Iar ocazia de a participa la prima ediție a unui eveniment regional atât de promițător este cu adevărat unică și cu un potențial fantastic pentru un startup.

Mai sunt doar câteva zile până la finalizarea înscrierilor, asigură-te că vei fi pe lista participanților și beneficiază de toate avantajele pe care ți le poate oferi prezența acolo. Nu de alta, dar până la următoarea ediție vei mai avea de așteptat un an, iar un an în domeniul afacerilor poate însemna ratarea a numeroase oportunități.

Sursă foto: Shutterstock

Total
486
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*