În lumea noastră high-tech, sistemele de monitorizare prin GPS au devenit unele dintre cele mai bune invenții care ne ajută în viața de zi cu zi. Indiferent dacă vrei să folosești dispozitivul de monitorizare pentru uzul personal sau comercial, avantajele sunt unele demne de luat în considerare.

Ce este monitorizarea prin GPS și la ce folosește
Cui se adresează monitorizarea prin GPS
Ce avantaje îți aduce monitorizarea prin GPS
Tipuri de dispozitive de monitorizare auto
Cât te costă monitorizarea prin GPS
Trei mituri legate de monitorizarea prin GPS

Ce este monitorizarea prin GPS și la ce se folosește

Echipamentele GPS te ajută să afli date despre starea și poziția obiectului monitorizat. Odată achiziționate de receptorul GPS, datele sunt prelucrate și transmise prin GPRS către serverul principal. Special concepute pentru o interpretare ușoară și rapidă, datele pot fi prelucrate și interogate online la orice oră.

Astfel, dacă deții o flotă auto, vei putea urmări în timp real autovehiculele, verificând traseele lor. Principalul avantaj este acela că vei avea o perspectivă exactă asupra flotei și poziției autovehiculelor monitorizate.

Cui se adresează monitorizarea prin GPS

Poți lua în calcul monitorizarea prin GPS indiferent dacă ai o companie sau vrei să o folosești pentru uz personal. Pentru antreprenori, echipamentele GPS se vor dovedi un ajutor de nădejde care îi vor ajuta să economisească timp, în timp ce, pentru orice alți utilizatori, GPS-ul poate fi soluția care îi va scăpa de anumite griji.

Dacă deții o companie, vei putea avea o evidență exactă asupra rutelor și distanțelor parcurse de automobile și vei putea monitoriza timpii de lucru, de staționare și de efectuare a activităților.

În cazul unei companii de curierat, de exemplu, folosind un sistem de monitorizare vei putea controla traseele parcurse de mașini, reducând riscul abaterii de la traseu și a îndeplinirii de „comisioane” folosind mașina companiei. Monitorizarea se va dovedi eficientă și în cazul în care dorești să transporți un bun de mare valoare sau să livrezi pe o distanță foarte mare într-un container, evitând pierderea permanentă a bunului.

În ceea ce privește uzul personal, poți plasa dispozitivele de monitorizare atât în automobile, cât și asupra unor persoane pentru a afla locația exactă în care se află.

Dacă ești părintele unui adolescent, poți utiliza un sistem de monitorizare pentru a afla unde este localizat automobilul acestuia și în ce mod șofează. Dacă ai un părinte în vârstă sau care suferă de Alzheimer, sistemul de monitorizare poate ajuta la prevenirea tragediilor din cauza „rătăcirii”, un simptom comun al bolii.

Poți atașa receptorul GPS și asupra animalului de companie, reducând grija pierderii sau furtului acestuia.

Ce avantaje îți aduce monitorizarea prin GPS

Datorită evoluției tehnologiei, localizarea și monitorizarea prin GPS s-au răspândit foarte rapid pe piața mondială, aducând numeroase avantaje celor care utilizează acest sistem.

De mici dimensiuni, dispozitivul GPS poate fi instalat cu ușurință în orice vehicul sau poate fi plasat asupra unei persoane. De cele mai multe ori, șoferul automobilului/persoana asupra căruia a fost plasat dispozitivul nici nu vor remarca existența lui, ceea ce îl face și un bun echipament de spionaj.

1. Reducerea cheltuielilor

Dacă deții o companie de transport, plasarea de echipamente GPS în interiorul autovehiculelor îți va oferi date exacte și în timp real asupra poziției acestora. Astfel, vei putea eficientiza rutele, dar te vei și putea asigura că timpul de lucru și traseele stabilite sunt respectate întocmai. În acest mod, vei economisi combustibil și timp și vei evita cheltuieli inutile cauzate de utilizarea vehiculului în interes propriu de către angajați și, totodată, întreruperile de lucru.

2. Evidența vitezei de deplasare

Cu ajutorul sistemului de monitorizare GPS poți vizualiza date despre viteza de deplasare în timp real și poți calcula viteza medie, fiind la curent în cazul depășirii limitelor de viteză, pentru evitarea producerii de accidente.

Tipuri de dispozitive de monitorizare auto

Dispozitivele de monitorizare auto vin în diferite forme. Acestea vor conține întotdeauna un receptor GPS, software GPS și un mod de transmitere a rezultatelor coordonatelor. Ceasurile GPS, de exemplu, au tendința de a utiliza undele radio pentru a transmite locația acestora la centrul de monitorizare, în timp ce telefoanele folosesc tehnologia GPS mobilephone existentă.

Sistem de monitorizare GPS wireless

Acest sistem îți permite să obții acces rapid și simplu la toate informațiile esențiale de care ai nevoie, având o raportare minuțioasă a datelor în mod automat.

Sistem de monitorizare entry-level la nivel de unitate

Spre deosebire de sistemul de monitorizare GPS wireless, sistemul de monitorizare entry-level este personalizat pentru flotele care au la bază nevoi de localizare a vehiculului, viteză, momentele de staționare și ruta exactă.

Sistem avansat GPS

Sistemul avansat GPS oferă date de urmărire „în timp real” și este destinat flotelor companiilor medii sau mari, oferind, de asemenea, și informații istorice detaliate.

Cât te costă monitorizarea prin GPS

Achiziționarea unui dispozitiv GPS nu este deloc costisitoare, mai ales dacă dorești să folosești sistemul pentru a monitoriza o flotă auto. Principalul avantaj este că vei minimiza costurile afacerii prin reducerea consumului de combustibil și a altor costuri operaționale, îmbunătățind, în același timp, productivitatea și eficientizându-ți afacerea.

3 mituri legate de monitorizarea prin GPS

Există, desigur, câteva concepții greșite în legătură cu instalarea unui sistem de supraveghere auto prin GPS care te-ar putea face să ai o reținere în privința utilizării acestui tip de echipament.

1. Sistemele de monitorizare GPS sunt costisitoare

Sistemele de monitorizare auto nu sunt costisitoare. Cu toate acestea, supravegherea flotei auto prin GPS reprezintă o investiție care include produse hardware, software sau, uneori, chiar și instalarea unei aplicații pe smartphone. Ceea ce trebuie să iei în considerare este că, achiziționând un echipament GPS, vei fi permanent la curent cu activitatea întregii flote auto.

Astfel, vei putea optimiza rutele și timpul petrecut de șoferi la volan și vei putea inclusiv reduce consumul de combustibil sau acționa asupra activității flotei tale auto în cazul unui eveniment neprogramat. Fiind o investiție cu atât de multe beneficii pentru afacerea ta, costul de achiziționare nu trebuie să reprezinte un impediment.

2. O companie mică nu are nevoie de monitorizare prin GPS

Monitorizarea și localizarea prin GPS au aceleași avantaje indiferent dacă flota ta este compusă din 5, 50 sau 500 de autovehicule. Cel mai important este că vei beneficia de informații în timp real, iar impactul achiziției se va reflecta în îndeplinirea zilnică a mai multor sarcini, reducând semnificativ cheltuielile. Economisind în acest fel, îți vei putea duce compania la un nivel cât mai înalt.

3. Angajații tăi vor avea impresia că îi spionezi

Dacă eziți să achiziționezi un echipament de monitorizare auto deoarece te gândești la impactul pe care îl va avea această acțiune asupra angajaților tăi, ar trebui să știi că monitorizarea auto nu este pe picior de egalitate cu spionajul. Mai mult, echipamentul GPS ar putea să-i ajute pe angajații tăi, ușurându-le sarcinile de lucru.

Pe lângă optimizarea procesului de muncă, serviciile de monitorizare și localizare asigură securitatea șoferilor și a autovehiculelor pe care le conduc.

Dacă ți-ai propus să-ți eficientizezi afacerea prin reducerea costurilor sau pur și simplu vrei să monitorizezi automobilul personal sau al unei persoane apropiate, achiziționarea unui echipament GPS va răspunde nevoilor tale, aducându-ți o serie de beneficii demne de luat în considerare. În plus, investiția inițială se va amortiza rapid.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*