Sunt adulți, unii dintre ei au familii, însă ceva s-a schimbat în modul în care văd locul de muncă și pun problema timpului petrecut la job. Vorbim despre millennials, o generație care a crescut în timpul dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru mase și a reușit să devină principala forță de muncă de pe piață. Însă această generație vine cu câteva obiceiuri și cerințe care pot fi văzute ca o provocare de unii angajatori.

5 obiceiuri pe care le au cei din generația millennials la birou și ce înseamnă ele pentru viitor:

1. Un millennial va întreba mereu despre beneficii

Ai crede inițial că cei din generația millennials ar căuta la locul de muncă baruri cu sucuri naturale, săli de sport și birouri în care să poți să-ți aduci pisica, dar lucrurile nu sunt tocmai așa. Potrivit unei analize publicate de NBC News, aceștia pun de fiecare dată problema asigurării de sănătate, a vacanțelor plătite și a cotizației la pensie, un lucru benefic pentru conștientizarea faptului că dincolo de muncă există și alte lucruri importante, dar și pentru creștere unei culturi de firmă puternice. În principal, cei care intră în categoria millennials vor căuta flexibilitate, autonomie și o viață mai bună.

2. Adoptă mai ușor noile tehnologii

Potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG), “millennialșii” sunt văzuți drept nativi digitali și vor fi primii care vor adopta noile tehnologii în mediul de lucru, fie pentru a spori productivitatea, fie pentru o mai multă eficiență. Iar asta se datorează faptului că această generație caută să rămână mereu informată și la zi cu toate noutățile de pe piață. Iar acest lucru se păstrează chiar și în privința pauzelor de relaxare de la muncă, acolo unde inovațiile tehnologice, precum tehnologia încălzirii tutunului, înlocuiesc obiceiurile tradiționale. Un raport realizat de Public Health England, cea mai importantă instituție publică din domeniul sănătății din Anglia, arată cum această tehnologie nouă este mai puțin nocivă decât țigările clasice.

3. Nu le e frică să-și schimbe jobul

Aceste modele noi de comportament vin cu obiceiuri noi la locul de muncă. Faptul că unui membru al generației millennials nu îi este teamă să-și schimbe jobul arată flexibilitate, încredere și abilitatea de a se adapta în condiții noi. În SUA, 63% dintre millennials sunt convinși că dacă vor rămâne fără loc de muncă își vor găsi rapid o nouă slujbă, ceea ce reprezintă o abordare ușor diferită față de cea a generațiilor obișnuite să lucreze zeci de ani în același loc.

4. Își confruntă superiorii dacă simt că nu sunt evaluați corect

O persoană din generația millennials dorește o evaluare completă din partea managerului în fiecare an și un salariu pe măsura rezultatelor obținute în acea perioadă. Mai mult, dacă va simți că nu este evaluat corect și complet, nu se va feri de o confruntare, pentru stabilirea unor indicatori de performanță clari și a unui rol bine definit în structura firmei. În esență, va dori să știe în fiecare moment în ce punct se află și unde poate ajunge dacă va reuși ca prin munca sa să obțină rezultate bune.

5. Vor căuta mereu să fie flexibili

Locul de muncă este o parte importantă din viață, dar nu este tot. Echilibrul muncă – viață personală e foarte importantă pentru această persoană, mai mult decât pentru multe alte categorii de vârstă și sociale, iar un sondaj Gallup arată că pentru un millennial cel mai bun randament este oferit atunci când are posibilitatea de a lucra remote, fie de acasă sau de la o cafenea, în 60% din timpul de muncă.

Poate că multe dintre aceste preferințe ale celor din generația millennials reprezintă provocări pentru angajatori. Firmele cu o cultură 100% tradițională trebuie să se adapteze la rândul lor unui nou curent, pentru a putea oferi angajaților oportunitatea de a fi cât mai eficienți cu putință.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Mooshny

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*