Găsirea spațiului potrivit pentru afacerea ta este unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci ca antreprenor. Deși să găsești un loc pe care toți angajații să-l asocieze cu jobul pe care îl au poate părea simplu, este adesea la fel de complicat ca un puzzle.

Pentru cele mai multe businessuri, mai ales pentru cele aflate la început de drum, spațiul de lucru poate face diferența dintre succes și eșec. 

În fiecare an, noi spatii de birouri se deschid în marile orașe din țară, important e să îl găsești pe acela care să se potrivească afacerii tale. Pentru ca alegerea să fie una pe care să nu o regreți, este esențial să ai în vedere câțiva factori care pot influența evoluția businessului pe care îl conduci.

Zona în care intenționezi să stabilești spațiul de lucru

Zona în care este amplasat spațiul pe care îl ai în vedere pentru a pune bazele afacerii tale este printre cei mai importanți factori de care să ții cont când faci o asemenea alegere. Dacă deja îți cunoști clienții și publicul țintă, decizia ar trebui să fie mai simplă. 

De asemenea, vecinii reprezintă un alt factor pe care să îl ai în vedere atunci când îți alegi spațiul de lucru pentru afacerea ta. Cine sunt competitorii? Pot ei să afecteze mica ta afacere? Va fi în avantajul sau în dezavantajul tău să îți stabilești sediul firmei în acea zonă? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care ar trebui să găsești un răspuns înainte de a semna contractul de închiriere a spațiului. Totodată, traficul din zonă este un element important de care să ții cont, când vizitezi o zonă cu spații de lucru, mai ales dacă businessul tău implică întâlniri frecvente cu clienții. 

Clădirea pe care o preferi pentru businessul tău

După ce ai stabilit în ce zonă a orașului e mai potrivit să îți stabilești sediul firmei, următorul pas este să alegi clădirea potrivită pentru tine și pentru angajații tăi. Primul lucru de care ar trebui să ții cont este starea în care se află imobilul care ți se pare potrivit. Are o înfățișare îngrijită sau are nevoie de reabilitare? Proprietarul se ocupă de administrarea acesteia? Cea mai bună metodă de a afla răspunsurile la aceste întrebări este să vorbești cu foștii chiriași sau cu vecinii.

Un alt aspect de care să ții cont este costul chiriei, astfel poți să analizezi foarte bine dacă bugetul îți permite o astfel de investiție. Stabilirea termenilor clari de închiriere este o altă măsură la care să fii atent. 

De asemenea, când alegi spațiul de lucru trebuie să ai în vedere și profilul afacerii tale. Stilul va fi unul formal sau unul casual? Vibe-ul de la locul de muncă are mult de-a face și cu locul în care angajații își desfășoară zilnic activitatea. Totodată, în funcție de planul de afaceri, poți alege o suprafață de mari sau mici dimensiuni. Chiar dacă pentru început numărul angajaților este mic, dacă vrei să te extinzi rapid, este recomandat să alegi un spațiu mai generos. În plus, este important să fii atent și la nevoile angajaților. Folosesc mașinile personale și au nevoie de locuri de parcare? Dacă preferă mijloace de transport în comun, sunt ele accesibile în zona aleasă? Există locuri de parcare pentru biciclete?

Odată ce ai găsit soluții pentru toate aceste întrebări, nu rămâne decât să semnezi contractul de închiriere a spațiului de lucru și să începi să acorzi toată atenția afacerii propriu-zise și modului în care îți vei motiva angajații să facă performanță, astfel încât businessul să fie într-o continuă dezvoltare. 

Foto: Shutterstock  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*