Cine spune că trebuie să aştepţi un nou loc de muncă pentru a te pregăti pentru succes? Indiferent dacă ai 17 sau 50 de ani, uneori simţi o presiune considerabilă atunci când te gândeşti la viitorul tău profesional. De aceea, noi am selectat câteva din cele mai bune surse de inspiraţie pentru tine, ce te vor ajuta să privești cariera cu mai mult optimism. 

După cum ştim cu toţii, creşterea încrederii de sine nu este ceva ce se poate întâmpla peste noapte. Indiferent de vârstă şi de experienţa profesională avută, vei avea momente când vei avea nevoie de un boost de încredere în tine şi în şansa ta. Construirea de relații cu oameni care te provoacă și te încurajează în diferite momente ale carierei tale este un factor-cheie pentru dezvoltarea acesteia.

Iată 3 sfaturi pentru a te pregăti pentru succes în carieră:

  • Nu-ţi fie teamă de schimbare

Pentru mulţi dintre noi, schimbarea este ceva care ne nelinişteşte profund. Teama de necunoscut este firească, însă, atunci când o laşi să-ţi conducă viaţa, aceasta poate deveni o mare piedică. 

Chiar dacă îţi place să fii în zona ta de confort, atunci când munceşti poţi fi pusă în situaţii în care să nu te simţi tocmai confortabil. Singurul mod productiv de a face faţă acestor situaţii este să ai o atitudine deschisă şi optimistă. Priveşte aceste situații ca pe nişte experiențe sau lecții de învățat și profită cât mai mult posibil de ele. Dacă accepţi o situație în care s-ar putea să nu te simți confortabil acum, adaptarea la noile situații de la locul de muncă în viitor va părea mult mai ușoară. 

Atunci când simţi că ai nevoie de un plus de inspiraţie, o poţi regăsi în poveştile a sute de femei antreprenor, pe care le regăseşti online, în diverse emisiuni sau podcasturi sau în cărţile autobiografice. 

  • Construieşte-ţi un sistem de suport eficient 

Deși încrederea în sine este o parte esențială a succesului în viitor, este de asemenea util să ai un grup de oameni care te sprijină. 

Conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, femeile sunt de două ori mai sensibile în faţa episoadelor de anxietate. Fie că este vorba despre un coleg de muncă, fie de un prieten sau chiar de mama ta, este crucial să ai o persoană sau un grup de oameni care să-ți susțină deciziile şi să te atenţioneze atunci când nu priveşti lucrurile dintr-o perspectivă corectă.

Este ideal să simţi acest lucru încă din copilărie, însă, generaţiile de părinţi din perioada comunistă au avut, deseori, o altă abordare. Aşa că niciodată nu este târziu să înveţi să-ţi creezi un sistem de suport, fie că este vorba despre o persoană, fie de 10. 

  • Capătă cât mai multă experienţă

Indiferent dacă lucrezi într-un domeniu exact, precum contabilitatea, sau ai o activitate creativă, precum realizarea decreezi bijuterii personalizate, acumulează cât mai multă experienţă în domeniul tău de activitate, dar şi în domeniile conexe. 

Dacă eşti abia la început de drum, sigur vei observa că majoritatea locurilor bune de muncă solicită cel puţin un minim de experienţă. Cea mai bună soluție este să aplici pentru posturi de voluntariat sau de schimb de experienţă. 

Acest lucru nu numai că va fi un bonus în CV-ul tău, dar te va ajuta să înţelegi mai bine tainele meseriei tale. Este bine să aspiri la un post de manager sau de CEO, însă pentru a ajunge acolo, trebuie să cunoşti toţi paşii. Astfel, vei putea privi fiecare situaţie diîntr-o perspectivă corectă, vei găsi soluţii pentru cât mai multe probleme apărute pe parcurs şi vei fi mereu în măsură să-ţi încurajezi şi inspiri tinerii colegi. 

Dobândirea experienței este o modalitate uimitoare de a te pregăti pentru viitoarea ta carieră și de a te conduce către succes.

Ideal este să începi cât mai devreme să investeşti timp şi efort în crearea carierei tale profesionale. Însă, nu uita că niciodată nu este prea târziu, aşa că orice schimbare de perspectivă te va ajuta să ajungi, cu paşi mici şi repezi, acolo unde meriţi. 

Sursa foto: Shutterstock 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*