De acum înainte, dispozitivele IQOS pot fi comercializate ca produse din tutun cu risc modificat, spune decizia FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) din Statele Unite.

Decizia a fost luată la începutul lunii  iulie de către autoritatea americană de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor, FDA. în urma unui proces de evaluare care a durat aproape patru ani. În urma acestui proces a fost emisă o autorizație de comercializare a sistemului IQOS ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Această autorizație arată că folosirea IQOS este adecvată pentru a proteja sănătatea publică.

IQOS este sistemul de încălzire electronică a tutunului dezvoltat de compania Philip Morris International (PMI). Acest moment este important pentru Philip Morris International care și-a asumat ca misiune să construiască un viitor fără fum. Decizia FDA demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze și confirmă în același timp faptul că trecerea completă de la țigări convenționale la IQOS reduce în mod semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și cu potențial nociv. Toate aceste date sunt susținute de studiile științifice făcute în acest sens.

„Prin acordarea acestei autorizații de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat, FDA își propune să se asigure că informațiile transmise consumatorilor, referitoare la riscul redus sau expunerea redusă, legate de utilizarea unui produs din tutun, sunt susținute prin dovezi științifice și pe înțelesul tuturor”, a precizat Mitch Zeller, J.D., directorul Centrului pentru Produse din Tutun din cadrul FDA.

IQOS poate fi comercializat cu precizarea că este un produs care încălzește tutunul, nu îl arde, astfel că este redusă în mod semnificativ emisia de substanțe nocive și cu potențial nociv. 

Decizia FDA a fost luată după analiza numeroaselor dovezi științifice transmise de către PMI în decembrie 2016, în cadrul aplicației pentru MRTP. Astfel, dovezile științifice disponibile până în acest moment arată că este de așteptat ca IQOS să aibă un impact pozitiv asupra populației, luând în calcul atât utilizatorii de produse din tutun, cât și persoanele care nu utilizează în prezent produse din tutun. 

„Datele transmise de companie arată că comercializarea acestor produse specifice cu informațiile autorizate ar putea ajuta fumătorii adulți să facă tranziția de la țigările convenționale și să reducă expunerea la substanțe nocive, dar doar dacă fac tranziția completă”, a declarat Mitch Zeller, J.D., director al Centrului pentru Produse din Tutun al FDA.

Trebuie remarcat faptul că IQOS este primul și singurul produs electronic care primește autorizație de comercializare din partea FDA ca produs din tutun cu risc modificat, ceea ce înseamnă că reprezintă o alegere mai bună pentru adulții care fumează spre deosebire de țigările convenționale.

Sursă foto: Philip Morris International

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*