Un cadou este întotdeauna un gest frumos, indiferent de valoarea sa. Dacă ai o relaţie mai apropiată cu persoana pentru care trebuie să cumperi cadoul, cu siguranţă îi cunoşti pasiunile, iar decizia nu ar trebui să fie dificilă. Însă, lucrurile se complică semnificativ atunci când trebuie să cumperi cadouri pentru colegi, iar tu lucrezi mai mult de acasă sau colegii sunt noi. Aceste două situaţii îţi pot îngreuna munca, deoarece sigur nu ai suficiente informaţii despre ei, să ştii ce gusturi au în materie de cărţi, îmbrăcăminte sau parfumuri. 

Cumpărarea cadourilor pentru colegi poate fi o misiune dificilă, mai ales dacă este ziua unei unei persoane noi. Pentru a-ţi face treaba mai uşoară, noi am căutat pentru tine cele mai bune cadouri personalizate și funcționale care se potrivesc cu potențialele hobby-uri și interese ale colegilor tăi, fie că este vorba de o zi de naştere sau de un cadou de sărbătoare. Iată care sunt propunerile noastre din care poţi alege, în funcţie de buget şi de pasiunile persoanei respective, cadoul perfect pentru colegul tău:

  • Articole de îmbrăcăminte şi accesorii

Atunci când nu ai prea multe informaţii despre cineva, cel mai simplu mod de a le afla este să arunci o privire pe conturile reţelelor de socializare. Din profilurile sale poţi afla câteva detalii despre stilul personal, dacă are un brand preferat în materie de îmbrăcăminte şi accesorii. Nu ar fi indicat să te complici căutând o pereche de pantaloni, deoarece mărimea potrivită este esenţială în cazul lor. Însă, te poţi orienta către un tricou, o cămaşă casual sau o sapca pentru baieti Under Armour

  • Accesorii pentru gadgeturi

Cu siguranţă colegul tău are un smartphone, o tabletă sau un laptop de care se foloseşte zilnic. Dacă le cunoşti dimensiunea, îţi va fi foarte recunoscător dacă îi vei face cadou o husă, o geantă sau un rucsac pentru laptop. Aceste accesorii sunt mereu binevenite şi nu contează dacă le are deja. Indiferent cât de nou este smartphone-ul său, cu siguranţă i s-a întâmplat cel puţin o dată să rămână fără baterie. Astfel, o baterie externă sau un încărcător pentru maşină sunt cadouri practice şi mereu binevenite. 

  • Articole pentru birou

Bărbaţii sunt firi practice, care apreciază lucrurile utile. Vor aprecia mereu o agendă de calitate, eventual îmbrăcată în piele, deoarece nu toate lucrurile importante sunt notate în aplicaţiile din telefon. În ceea ce priveşte job-ul, agendele şi pixurile calitative vor avea mereu un loc aparte în inimile noastre. Poţi opta şi pentru un suport de post-it-uri care să se potrivească cu restul lucrurilor sale, iar acesta poate fi un model clasic sau, din contră, ceva amuzant.

  • Cadouri inspirate din pasiunile sale

Fiecare dintre noi avem câte o pasiune. Ce-i drept, femeile sunt mult mai extrovertite şi, implicit, poţi afla mai repede care sunt lucrurile ce le pasionează. Dacă ai găsit vreo informaţie despre pasiunile noului tău coleg sau ai prins ideea dintr-o scurtă conversaţie, atunci ai un foarte bun punct de pornire. Fie că este vorba despre o echipă preferată de fotbal sau baschet ori despre o serie de filme, de aici te poţi inspira să găseşti diverse obiecte cu această temă. 

  • Idei de cadou pentru cei interesaţi de dezvoltarea personală

De mult auzim o vorbă conform căreia omul cât trăieşte învaţă. Dacă ai de-a face cu o persoană care este profund interesată de dezvoltarea sa personală şi profesională, poţi căuta care sunt ultimele cărţi publicate din acest domeniu (în format fizic sau ebook) sau chiar bilete la un eveniment sau curs de dezvoltare personală.

Din cele cinci idei de cadouri de mai sus, o poți alege pe cea potrivită pentru noul tău coleg. Aşa cum spuneam, alegerea unui cadou pentru o persoană nou cunoscută nu trebuie să fie o provocare, dacă ştii cum să obţii informaţiile esențiale.  

 

Sursa foto: Shutterstock 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*