Modernizarea biroului poate contribui semnificativ la cresterea productivitatii, la imbunatatirea imaginii companiei si la eficienta acesteia.

Ce face un birou sa fie modern? Printre raspunsuri se numara stimularea productivitatii, utilizarea noilor tehnologii, cresterea gradului de confort si eficienta energetica. Investitia in renovarea radicala a biroului nu este insa cea mai potrivita alegere mereu. Exista masuri simple prin care un spatiu de birouri poate fi modernizat, fara intreruperi nedorite in activitatea firmei sau reamenajari costisitoare.

1. Nu amana modernizarea spatiilor adiacente biroului

Experienta unui birou modern incepe de la parcare si se termina in cladire, dar ea include si spatii mai putin „vizitate”, cum ar fi depozitele sau camerele frigorifice. De multe ori, modernizarea acestora este amanata in favoarea unor zone mai vizibile. Pe langa lipsa actualizarilor tehnologice, aspecte de baza, precum iluminatul adecvat, ajung sa fie ignorate. Firma are insa de pierdut: sistemele de iluminare vechi consuma multa energie electrica, iar iluminarea slaba creste nivelul de stres si scade nivelul de energie.

O metoda simpla de a moderniza spatii precum depozite, parcari și camere frigorifice este de a actualiza tuburile fluorescente la tehnologia LED. Noile modele sunt optimizate pentru o instalare rapida. Beneficiile se pot observa la scurt timp dupa aceasta: iluminare mai buna si mai confortabila pentru vedere, durata de viata mai lunga si eficienta energetica crescuta.

2. Foloseste mai putina hartie si mai mult stocarea in cloud

Toate masurile de modernizare a biroului sunt in zadar daca accesul la informatie nu este facil. Stivele de hartii nu sunt doar inestetice si daunatoare mediului, dar ingreuneaza si transferul de informatie din cadrul companiei. Stocarea documentelor in cloud permite accesarea lor mai rapida, o organizare mai clara si o siguranta mai mare pentru documente pe termen lung.

3. Renunta la scaunele traditionale, alege-le pe cele ergonomice

Munca la birou presupune statul prelungit pe scaun, care produce efecte negative asupra sanatatii. La randul lor, acestea afecteaza productivitatea pe termen scurt, prin dureri de spate si gat, dar si pe termen lung, prin afectiuni cronice. Studiile de specialitate indica o solutie simpla pentru cei care petrec multe ore asezati pe scaun: schimbarea scaunelor traditionale cu unele ergonomice. Acestea imbunatatesc postura, reduc presiunea si disconfortul la nivelul gatului, spatelui si soldurilor si sunt cu siguranta mai confortabile.

4. Schimba accesoriile pentru laptopuri si computere

Tehnologia evolueaza rapid, iar companiile trebuie sa fie primele care se adapteaza pentru a ramane competitive. Un birou modern are nevoie de accesorii moderne pentru laptopuri si computere. De la tastaturi si mouse-uri pana la casti audio si microfoane, este nevoie de schimbarea aparaturii vechi cu una orientata catre productivitate si confort. De exemplu, anumite modele de tastaturi ajuta la redactarea mai rapida prin distribuirea inovatoare a butoanelor.

5.  Extinde metodele de securitate existente

Un birou modern are nevoie de o siguranta sporita. Incuietorile si camerele de securitate nu mai sunt suficiente, deoarece riscurile de securitate s-au diversificat. Trecerea la biroul digital presupune stocarea pe servere a informatiilor sensibile, in locul suportului de hartie. De aceea, securitatea informatica trebuie sa fie cel putin la fel de puternica ca cea traditionala. Fiecare laptop, computer, telefon si tableta trebuie sa fie blocat atunci cand nu este folosit. Parolele alese trebuie sa respecte reguli de baza precum o lungime minima, utilizarea combinatiilor de litere, cifre, simboluri sau semne de punctuatie.

6. Asigura o viteza cat mai buna a internetului

Era informatiilor a adus cu sine o stare de perpetua urgenta. In trecut, internetul era folosit sporadic, iar viteza conexiunii nu era importanta pentru succesul unei afaceri. In prezent, insa, lucrurile s-au schimbat, iar productivitatea este influentata profund de viteza internetului din birou. O conexiune slaba poate compromite accesul angajatilor la aplicatii, resurse si informatii si poate afecta relatiile companiei cu clientii sai.

Un birou modern ar trebui sa asigure un mediu in care se lucreaza mai productiv si mai usor. Implementand masurile simple de mai sus, poti imbunatati considerabil si fara prea mult efort confortul la locul de munca, productivitatea, securitatea, organizarea si comunicarea.

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*