Ȋn epoca vitezei ṣi a schimbărilor constante, auzim din ce ȋn ce mai des sintagma „nu am timp”. Cu toṭii ne-am dori să fim mai eficienṭi, mai productivi, să ne ocupăm mai mult de ceea ce ne face plăcere, să ne simṭim mai relaxaṭi ṣi mai odihniṭi. Noi v-am pregătit un top 5 metode prin care puteṭi economisi, zilnic, timp preṭios.

1.      Renunṭă la jocuri ṣi social media

Unul dintre dezavantajele tehnologiei ṣi conexiunii online permanente este, cu siguranṭă, abuzul în privința smart device-urilor ȋn scopul entertainmentului sau al socializării. Chiar dacă nu ȋṭi dai seama, scroll-ul, like-urile sau chat-ul ȋṭi mănȃncă minute ṣi ore bune dintr-o zi. La fel ṣi jocurile de pe telefon, tabletă sau laptop. Chiar dacă ai impresia că aceste activităṭi te relaxează, ele de fapt ȋṭi obosesc ochii, creierul ṣi coloana vertebrală, ȋn mod inutil.

Nu trebuie să ne crezi pe cuvȃnt, fă un exerciṭiu ṣi ȋncearcă să le dezinstalezi măcar pentru o lună. Ṭine ȋn timpul ăsta o agendă la zi cu toate lucrurile pe care vei reuṣi să le faci ȋn plus ṣi te vei convinge singur că a meritat.

pasted image 0 4

2.      Fă antrenamente sportive de mare intensitate

Cu o durată cuprinsă ȋntre 20 ṣi 40 de minute, antrenamentele de tip circuit sunt scurte, intense ṣi, mai ales, eficiente. Pe lȃngă faptul că ard grăsimile mai rapid ṣi ȋṭi accelerează metabolismul, fac minuni ṣi ȋn ceea ce priveṣte starea ta psihică, ȋṭi ridică moralul ṣi ȋṭi dau un mega-boost de energie. Vestea ṣi mai bună este că nu trebuie neapărat să mergi la sală pentru asta, exerciṭiile pot fi făcute oriunde ṣi oricȃnd. De asemenea, nu te vei plictisi prea repede de ele pentru că nu sunt repetitive ṣi ai de ales ȋntre zeci, poate chiar sute de variante ṣi combinaṭii pe care le poṭi găsi pe YouTube sau ȋn aplicaṭiile de sport.

pasted image 0 2

3.      Maximizează-ṭi calitatea somnului

Ṣtim deja că medicii recomandă ca un adult să doarmă ȋntre 7 ṣi 9 ore pe noapte. Dar mai ṣtim ṣi că, pentru mulṭi, acesta este uneori un lux. Fie că nu apuci să te bagi ȋn pat devreme, fie că atunci cȃnd o faci, te năpădesc toate gȃndurile ṣi grijile de peste zi, ai la dispoziṭie cȃteva trucuri simple prin care să ȋṭi maximizezi calitatea somnului. Ȋn primul rȃnd, asigură-te că ȋn camera ȋn care dormi este ȋntuneric, liniṣte ṣi aer proaspăt. Apoi, pune dispozitivele electronice cȃt mai departe cu putinṭă de pat ṣi evită să le foloseṣti cu o oră ȋnainte de culcare. Evită, de asemenea, cinele copioase, cafeaua, băuturile energizante sau alcoolul. Ȋnainte de a apela la pastile sau la alte adjuvante, ȋncearcă să bei un ceai cald sau să răsfoieṣti o carte atunci cȃnd te așezi ȋn pat. Te vor relaxa ṣi, ȋn acelaṣi timp, ȋṭi vor lua gȃndul de la problemele cotidiene.

pasted image 0 1

4.      Planifică-ṭi ṣi pregăteṣte-ṭi mesele din timp

Ȋn loc să pierzi timp ȋn fiecare seară ȋn faṭa frigiderului, gȃndindu-te ce să găteṣti, să studiezi raioanele din supermarket sau meniurile firmelor de catering din zonă, aṣteptȃnd să ȋṭi facă ceva cu ochiul, alocă-ṭi cȃteva ore suplimentare ȋn weekend pentru a-ṭi face cumpărăturile ṣi a-ṭi pregăti mesele din restul săptămȃnii.

Pe lȃngă economia de timp, această strategie este eficientă ṣi dacă doreṣti să ȋncepi o dietă pentru pierderea ȋn greutate sau să ȋți controlezi mai bine poftele ṣi obiceiurile alimentare nesănătoase.

pasted image 0

5.         Evită statul ȋn trafic

Există numeroase moduri prin care poṭi evita traficul de la orele de vȃrf, de la mersul pe jos, pe bicicletă, la mijloace de transport ȋn comun rapide. Dacă vrei să fii ȋn trend, să alegi o variantă modernă, practică dar ṣi economică, ȋncearcă o trotinetă electrică pentru adulṭi.

Găseṣti aici cele mai noi ṣi mai performante modele, ȋn diferite culori sau variante de design, pentru a putea alege ȋn funcṭie de stilul ṣi nevoile tale.

Pe lȃngă utilitatea pe care o au ȋn timpul săptămȃnii, acestea reprezintă ṣi o modalitate de a te distra cu prietenii sau cu cei mici, ȋn weekend.

pasted image 0 3

Sursa foto: unsplash.com&instagram.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*